Föreningen

Jönköping Amerikansk Fotbollförening grundades 2013 med syftet att sprida kunskap om och öka intresset för amerikansk fotboll i Jönköpingsområdet.

Jönköping Spartans bildades 2013-02-19. Vårt största fokus är på ungdomar i alla åldrar mellan 11 till 19. Vi är idag drygt 160 aktiva medlemmar fördelade över 5 lag/sektioner; dam, herr, U15/U17, U13 och cheerleading. Just cheerleading bildades 2015 och vi har idag tre lag på 69 tjejer och killar som är aktiva.

Vår tidigare ordförande, Erhan Trshani, blev 2014 utsedd till Årets Ungdomsledare av Fritidsnämnden och samma år utsedd till Årets Ledare av Svenska Amerikansk Fotbollförbundet samt årets ledare av Jönköpings-Posten för sitt arbete under 2014.

Fredrik Bengtsson avgående ordförande är förutom spelare i herrlaget även headcoach i damlaget som efter säsongen 2016 mottog priset för Årets Coach i damligan. Fredrik är även en framgångsrik landslagscoach för Damlandslaget i Amerikansk Fotboll.

Ambitionen är att hela tiden växa i våra ungdomslag. Där vi hela tiden tar oss ut i samhället för att synas. Dels för att visa att vi finns och att amerikansk fotboll är ett alternativ för våra unga i Jönköpingsregionen. Vi deltar hela tiden på diverse event för att visa upp vår sport för ungdomar i åldern 10-15.

Jönköping Spartans filosofi genom hela föreningen är tydlig: Man ska visa respekt mot tränare, domare, publik samt motståndare. Använda vårdat språk gentemot andra tränare, spelare, domare och publik. När iklädd kläder med lagets tryck skall man föregå med gott exempel i ALLA situationer. Alla former av droger, rökning, snusning samt intagande av alkohol är förbjudet i samband med träning eller match.

CARL GUSTAF ATTERDAL