GAME PREVIEW, Spartans vs. Griffins

På söndag är det dags för Spartans damer att ta sig an Griffins på självaste SUPER MEGA FOOTBALL DAY III. Ingen kan väl ha undgått detta maffiga evenemang som Jönköping Spartans arrangerar. Evenemangets grundprincip är att det spelas två matcher samma dag. Så på söndag kan man först 11.00 bevittna kampen mellan Spartans herrlag och Rhinos på Rosenlunds IP. Sedan klockan 15.00 börjar matchen mellan Spartans och Griffins.

Matchen förväntas bli en hård match, som det alltid är i damligan nuförtiden. Limhamn är ett nytt lag för i år, men det betyder inte att det kommer bli en enkel match för Jönköpingstjejerna. Det finns inga lätta matcher, brukar man säga. Det är något som verkligen stämmer.
– ”Vi måste vara på tårna från början av matchen och inte tappa fokus. Griffins har ett unikt spelsätt offensivt som vi måste hantera från start.”, säger HC och DC Fredrik Bengtsson.

Jönköping Spartans gjorde en riktigt storartad insats förra veckan då man hemmaslog Borås Rhinos med hela 64-0. Detta hoppas man blir en positiv injektion i laget som verkligen fick igång sin offensiv, då Spartans anfall gjorde poäng på samtliga av sina offensiva drives i matchen. Men matchen mot Griffins är en helt annan match och Spartans måste vara noggranna i förberedelserna inför matchen.

– ”Det viktiga är att kunna bibehålla spelkvalitet och den lagandan som nu finns i laget efter Rhinos-matchen i söndags och fortsätta med vårt tunga och explosiva spel som vi hade i helgen. Limhamn är ett tuffare och mer fysiskt lag än Borås, så vi måste spela lika snabbt och aggressivt som vi gjorde förra helgen redan från första försöket.”, säger OC Tim Nilsson.

Nytt för i år med SUPER MEGA FOOTBALL DAY är att båda matcherna kommer streamas live på internet. Med er under båda sändningarna finns den mycket professionella och kunnige Håkan Eng.

Grindarna öppnas 10.00 på söndag.
Välkomna!

11.00, Div 1 Herr Västra
Spartans – Rhinos (expertkommentator Hilda Bergström)
Länk till livestream.

15.00, Div 1 Dam
Spartans – Griffins (expertkommentator Joakim Holmqvist)
Länk till livestream.

Troliga starters:

Offense

QB: Sara Wikström
RB: Tilde Åstrand Stenström
OL: Hilda Bergström
OL: Marcela Wättring
OL: Alicia Morales
OL: Mathilda Törnebladh
OL: Hanna Mayorga
WR: Hanna Karlsson
WR: Emma Wyon
WR: Ellen Blomstrand
WR: Linnea Ceder

Defense

DL: Mathilda Törnebladh
DL: Maria Blomqvist
DL: Evelina Söderlund
DL: Amanda Littorin
LB: Elina Nilsson
LB: Emelie Sjöberg
DB: Elin Kedén
DB: Sofia Bäcklund
DB: Emelie Målevik
DB: Jenny Jonsson
DB: Katarina Stekovic

Skador

Eden Törnqvist, Trolig
Sara Johannesson, Trolig
Lovisa Törnebladh, Tveksam
Caroline Stjernqvist, Ute
Juliana Sopkova, Ute
Malin Borgström, Ute
Mallory Fraiche, Ute
Hanna Fröding, Ute
Jessica Bjersér, Ute
Julia Forsander, Ute
Jennie Henrysson, Ute för säsongen (Nyckelbensfraktur)
Linnéa Sveder, Ute för säsongen (Fotfraktur)

Dela